Ξενάγηση στο Νομό Αχαίας

Η Όμορφη Πόλη της ΠάτραςΠολλά τα αξιοθέατα που μπορείτε να θαυμάσετε στον Νομό Αχαΐας. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του Νομού την Πάτρα, πόλη γεμάτη σφυγμό και ζωντάνια δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε πρώτα απ\\\' όλα στο Καρναβάλι της το οποίο χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα και αποτελεί την μαζικότερη εκδήλωση στον ελλαδικό χώρο κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Γλέντι, γέλιο και κέφι επικρατεί στην πόλη για δύο περίπου μήνες που διαρκεί η περίοδος των Αποκριών συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της γης.

Στενά συνδεδεμένα με το Πατρινό Καρναβάλι το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων έργο του Τσίλερ και η κεντρική πλατεία της πόλης η Πλατεία Γεωργίου, όπου κατά την περίοδο του καρναβαλιού διοργανώνονται χοροί (τα περίφημα μπουρμπούλια) και διεξάγονται οι διαγωνισμοί του κρυμμένου θησαυρού.
Μπορούμε επίσης να θαυμάσουμε στην παλιά πόλη το αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, το Ενετικό Κάστρο, και την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων που συγκεντρώνει την πλειοψηφία της νεολαίας της Πάτρας.

Αξίζει να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ιερά Μονή Γηροκομείου, την Ιερά Μονή Ομπλού, όπως επίσης και τον μεγαλύτερο ναό τον Βαλκανίων τον επιβλητικό ναό του Αγ. Ανδρέα, να πιούμε ένα ποτηράκι μαυροδάφνη στις εγκαταστάσεις της οινοποιίας της Achaia Claus.
Τέλος στην πλατεία Τριών Συμμάχων θαυμάζουμε το άνθινο ρολόι κοιτώντας την ώρα για να επιβιβαστούμε στο πλοίο μας από το λιμάνι.

Ξενάγηση στον Όμορφο Νομό ΑχαίαςΠροχωρώντας στον νομό Αχαΐας μπορούμε να θαυμάσουμε το Μοναστήρι των Ταξιαρχών στο Αίγιο όπου φυλάσσονται κειμήλια μεγάλης σπουδαιότητας και την εκκλησία Της Παναγίας Τρυπητής με την γραφική θέα της.
Φτάνοντας στο Διακοπτό βλέπουμε να ξεκινά ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος όπου διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραικού σε μια μαγευτική διαδρομή καταλήγει στα ένδοξα και ηρωικά Καλάβρυτα. Εδώ υψώθηκε για πρώτη φορά το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης στην Μονή της Αγίας Λαύρας όπου μαζί με το Μέγα Σπήλαιο αποτελούν τους άγρυπνους φρουρούς της Χριστιανοσύνης στον νομό Αχαΐας, με τα γραφικά Καλαβρυτοχώρια σκορπισμένα στις πλαγιές του Ερύμανθου και του Χελμού στρατιωτάκια στον αγώνα της.

Αξίζει να αναφερθούμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού σύγχρονο, οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την εκδρομή στο χιόνι παράλληλα με αθλητικές δραστηριότητες.
Αν πάλι είμαστε λάτρεις της θάλασσας και του ήλιου τότε σίγουρα θα επισκεπτούμε την Κ. Αχαΐα με την εκπληκτική αμμουδιά της Καλογριάς, ή τα ανατολικά προάστια της Πάτρας, το Ρίον με το περίφημο Κάστρο του, συγκοινωνιακός κόμβος και με έντονη νυχτερινή ζωή με θέα την μεγαλύτερη καλωδιοτή γέφυρα στον κόσμο, τον Άγιο Βασίλειο με τις όμορφες ακρογιαλιές και τα εστιατόρια.
Τελειώνοντας δυτικά της Πάτρας θα απολαύσουμε το ουζάκι μας στα Ροίτικα, στο Μονοδένδρι και τα Βραχνέικα και θα γευθούμε τους φημισμένους ουζομεζέδες που με τέχνη και μεράκι μας προσφέρονται απλόχερα.

Καλώς ήρθατε στον Νομό Αχαΐας!!!

Contact