Η Μεσσηνιακή Μάνη Σήμερα

Καρδαμύλη Μεσσηνιακή Μάνη Στη διαδρομή αυτή που ξεκινάει από το τέλος του οδού Ναυαρίνου, στο σημείο δηλαδή που ουσιαστικά ξεκινάει η Μάνη, θα περιγράψουμε και θα προτείνουμε, ότι έχει σχέση με τον ύπνο, το φαγητό και τη διασκέδαση. Η διαδρομή αυτή ξεκινάει από το χωριό Βέργα, Αλμυρό Μαντίνειες, Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι και θα καταλήξουμε στις Κιτριές. Η Βέργα είναι το πρώτο χωριό της Μάνης, που σήμερα αναφέρεται ως Δημοτικό διαμέρισμα Καλαμάτας. Η παλιά ονομασία της ήταν Σέλιτσα. Αν ανεβούμε στη Σέλιτσα αυτό που θα αντικρίσουμε, είναι η εκπληκτική θέα, αφού μπορεί κανείς να απολαύσει όλο το Μεσσηνιακό κόλπο, απ' άκρου εις άκρον.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής αυτής θα διαπιστώσουμε ότι ο επισκέπτης μπορεί να καταλύσει σε πολύ ωραία Ξενοδοχεία, σε πληθώρα ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, έχει ταβέρνες - εστιατόρια με τις ξεχωριστές Μανιάτικες λιχουδιές τους, επίσης έχει πληθώρα μπάρ - καφέ και κέντρα διασκέδασης. Γενικά οι διακοπές σας στη Μάνη μένουν αξέχαστες και αυτό που η περιοχή εγγυάται, είναι ότι θα ξανάρθετε.

Στούπα Μεσσηνιακή Μάνη Η δεύτερη διαδρομή που ξεκινά από την περιοχή Αλμυρό της Βέργας, μας οδηγεί στο άλλο μισό της Μάνης που είναι εξ' ίσου όμορφη, αφού άλλωστε η Μάνη είναι ενιαία και πανέμορφη, είτε αυτή είναι η Μέσα Μάνη (Λακωνική), είτε η Έξω Μάνη (Μεσσηνιακή). Στη διαδρομή αυτή διασχίζουμε το χωριό Κάμπος, που είναι η έδρα του νέου Καποδιστριακού Δήμου Αβίας, και φτάνουμε στην Καρδαμύλη που είναι έδρα του επίσης νέου Δήμου Λεύκτρου.

Μετά την Καρδαμύλη συνεχίζουμε στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, που δεν ξέρουμε ποια να πρωτοθαυμάσουμε, αφού οι υπέροχες παραλίες τους, και οι αντιθέσεις της ομορφιάς της περιοχής είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τον επισκέπτη. Μετά τη Καρδαμύλη συναντάμε τη Στούπα, τον Αγ. Νικόλαο (Σελίνιτσα) και άλλα πανέμορφα χωριά που μας προσφέρουν εκτός από τις καταπληκτικές τους παραλίες, άνεση στα Ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, όπως επίσης μπορείτε να φάτε σε παραδοσιακές ταβέρνες, να πιείτε το ποτό σας σε μπαράκια - καφέ και να διασκεδάσετε σε κέντρα διασκέδασης της περιοχής αυτής.

Contact