Αξιοθέατα Μεσσηνιακής Μάνης

Αξιοθέατα Μεσσηνιακής Μάνης Μπαίνοντας στη Μάνη το πρώτο αξιοθέατο που συναντάμε είναι το εκκλησάκι της Αγίας Σιών, την Αγιασώ όπως λένε οι ντόπιοι. Από εκεί ξεκινάει και η ιστορική Βέργα όπου το 1826 οι Μανιάτες με επικεφαλής το Μαυρομιχάλη έδωσαν τον υπέρ όλων αγώνα κατά των Τούρκων του Ιμπραήμ. Σώζονται ακόμα τα ερείπια της "μάντρας - οχυρού" που έχτισαν οι Μανιάτες για να ανακόψουν την προέλαση του Ιμπραήμ με σκοπό την κατάκτηση της Μάνης. Σήμερα οι τοπικές αρχές για να τιμήσουν τη ΜΑΧΗ της ΒΕΡΓΑΣ, έστησαν το άγαλμα του ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ και εορτάζουν την επέτειο αυτής της μάχης.

Στην ΑΝΩ ΒΕΡΓΑ υπάρχουν Βυζαντινές εκκλησίες σημαντικότερη των οποίων είναι η Αγ. Παρασκευή.

Τάφοι Διοσκούρων. Στην Άνω Καρδαμύλη μπορεί κανείς να συναντήσει τους τάφους των Διοσκούρων.

Το Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα. Ναός του 6ου από όπου ο Κολοκοτρώνης με τον Μαυρομιχάλη ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου του 1821, για να πάνε στις 23 Μαρτίου να ελευθερώσουν την Καλαμάτα την πόλη που πρώτη απ' όλες ελευθερώθηκε από τον Τούρκικο ζυγό.

Αξιοθέατα Μεσσηνιακής Μάνης Πυργόσπιτα-Πύργοι. Άλλο αξιοθέατο που μπορεί να θεωρηθεί ως σήμα κατατεθέν της Μάνης, είναι οι Πύργοι και τα Πυργόσπιτα. Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε τον πύργο Μούρτζινου από τις αρχές του 19ου αιώνα. Στο Πετροβούνι, υπάρχει το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που ανήκει στον Πανάγιο τάφο, όπου κανείς μπορεί να δεί και μια θαυματουργή εικόνα, καθώς επίσης και ένα δεύτερο μοναστήρι στην περιοχή με το όνομα "Καράβελι" που χτίστηκε το 14ο αιώνα.

Η Αγία Σοφία. Στον ομώνυμο οικισμό υπάρχει το εκκλησάκι της Αγ. Σοφίας που χτίστηκε το 1605 και που μπορεί κανείς να διακρίνει ωραίες τοιχογραφίες Το φαράγγι του Ριντόμου. Ένα από τα καλύτερα φαράγγια στην Ελλάδα ισάξιο με το φαράγγι της Σαμαριάς. Το φαράγγι του Βυρού ένα αξιόλογο φαράγγι που περνά δίπλα από τον οικισμό της Αγ. Σοφίας και ξεκινάει από το διπλανό χωριό του Εξωχωρίου, για να καταλήξει στην παραλία της Καρδαμύλης.

Contact